Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2020

Пропозиція 400 дол. США хабаря за нескладання адмінпротоколу – керівнику лісництва на Луганщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури виконувачу обов’язків лісничого Містківського лісництва ДП «Сватівське лісомисливське господарство» повідомлено про підозру у пропозиції службовій особі надання неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, посадова особа лісництва запропонувала поліцейському Управління патрульної поліції в Луганській області неправомірну вигоду у розмірі 400 доларів США за нескладання адміністративного протоколу про керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Санкція статті  передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або   обмеження чи позбавлення волі  на строк від 2 до 4 років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1179