Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2020

За підозрою в умисному вбивстві, що вчинене в окупованому Луганську, чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

За процесуального керівництва Луганської місцевої прокуратури  № 2  розкрито умисне вбивство, вчинене на непідконтрольній органам державної влади території Луганської області.

Слідством встановлено, що 22 вересня 2020 року у місті Луганську  чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті ревнощів задушив свою дружину. З метою приховування  тяжкого злочину він вивіз тіло до лісосмуги та наступного дня перетнув зі сторони Росії  державний кордон через міжнародний пункт пропуску «Мілове» та приїхав на територію Луганської області.

Після зізнання особи у вбивстві  та проведення комплексу слідчо-оперативних заходів, спрямованих на фіксування та збір доказової бази, правоохоронці встановили місце поховання потерпілої та вжили заходів щодо переправлення її тіла для проведення експертизи.

За повідомленням судово-медичного експерта, жінка померла від механічної асфіксії. На  її тілі  було виявлено численні  тілесні ушкодження, що свідчить про жорстоке побиття перед удушенням.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). 29 серпня 2020 року  до підозрюваного застосовано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі (розшукові) дії у вказаному кримінальному провадженні  тривають. Досудове розслідування проводиться слідчими Станично-Луганського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Луганської місцевої прокуратури №2)

кількість переглядів: 1226