Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Микола Прибіга взяв участь у нараді керівництва правоохоронних органів у прифронтовій Станиці Луганській (ФОТО)

У середу, 30 вересня 2020 року, керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга взяв участь у нараді керівництва правоохоронних органів, що відбулася у Станиці Луганській під головуванням голови Луганської обласної державної адміністрації–керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Місцеві жителі озвучили актуальну проблематику для прифронтового району – надання статусу учасників війни цивільним особам та отримання грошової компенсації постраждалим у випадку отримання поранень або членам родин загиблих внаслідок бойових дій.

«За кожним фактом обстрілу правоохоронні органи реєструють кримінальне провадження. Проводяться слідчі дії та встановлюються потерпілі особи. Підставою для призначення судово-медичної експертизи аби підтвердити  отримані травми під час обстрілів та отримати відповідні висновки лікарів  є звернення особи із заявою про вчинення стосовно неї злочину.  У такому випадку у рамках кримінального провадження людина отримує процесуальний статус потерпілого», – наголосив  Микола Прибіга.

Також під час зустрічі голова Станично-Луганської  райдержадміністрації Юрій Золкін звернув увагу правоохоронців на вирішення питання  щодо використання земель державним підприємством «Укрриба» на території Валуйської сільської ради. З початком бойових дій підприємство не має можливості здійснювати виробничу діяльність, у зв’язку з цим до місцевих бюджетів не надходять податки за користування землею.

Керівник обласної прокуратури взяв під особистий контроль кожне порушене громадськістю району питання та надав відповідні доручення.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1223