Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Службовця лісгоспу в Луганській області затримано під час передачі 400 дол. США прикордоннику за покривання контрабанди до РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру службовій особі Новобілянського лісництва державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство» за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, службовець лісомисливського господарства намагався організувати незаконне перевезення продукції бджільництва, які використовуються в медицині, через державний кордон з України на територію Російської Федерації. Для сприяння у переправленні товарів поза пунктами митного контролю він запропонував та надав начальнику відділу прикордонної служби «Білолуцьк» Луганського прикордонного загону неправомірну вигоду у розмірі 400 дол. США.

30 вересня 2020 року громадянина затримано у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо  під час передачі неправомірної вигоди прикордоннику.

Заходи з викриття та затримання вказаної особи проводилися спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у місті Краматорську, відділом внутрішньої та власної безпеки та Головним оперативно-розшуковим підрозділом Луганського прикордонного загону із залученням військовослужбовців мобільного прикордонного загону «ДОЗОР».

Санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1478