Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2020

Керівника підприємства у Рубіжному притягнуто до адмінвідповідальності за прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів

Завдяки принциповій позиції Луганської обласної прокуратури судом визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності керівника одного з комунальних підприємств міста Рубіжне за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП).

Встановлено, що посадовець, діючи в межах наданих законом повноважень, маючи приватний інтерес, тричі видав накази про встановлення надбавок рідному брату за високі досягнення у праці, якісне і своєчасне виконання трудових зобов’язань.

Під час судового розгляду 6 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, прокуратура довела, що директор підприємства не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, а також не повідомив про його існування Рубіжанську міську раду.

Луганський апеляційний суд погодився з доводами обласної прокуратури та зобов’язав посадовця сплатити штраф у розмірі 3400 гривень.

Рішення суду набрало законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 
кількість переглядів: 1076