Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

5,5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України – засуджено учасника НЗФ РФ в Луганській області (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури учасника незаконних збройних формувань Російської Федерації засуджено до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що громадянин України упродовж 2014-2018 років служив у лавах так званого «народно-визвольного батальйону «Зоря» та «15 батальйону тероборони 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР». За наказами окупаційної адміністрації РФ учасник незаконного збройного формування чинив збройний опір Збройним Силам України, проводив розвідку на спостережних постах у районі проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Чоловіка затримано у серпні 2020 року при незаконному перетині лінії розмежування у Попаснянському районі та виявлено при ньому військовий квиток так званої «ЛНР».

Свою вину у вчиненні злочинів обвинувачений визнав та надав свідчення про інших учасників збройних формувань, які контролюються окупаційною адміністрацією РФ.

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили, оскільки триває  строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1134