Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

Двох поліцейських судитимуть на Луганщині за незаконне проведення обшуку та підроблення документів

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника сектору превенції та поліцейського одного з відділів ГУ Нацполіції в Луганській області за фактом незаконного проведення обшуку житла та внесенні до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у серпні 2018 року посадова особа структурного підрозділу поліції та його підлеглий без надання судом дозволу провели обшук житла у мешканця Кремінського району. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили згорток з наркотичною сумішшю. Для легалізації обшуку та приховування своїх неправомірних дій працівники поліції доставили громадянина на сусідню вулицю та склали адмінпротокол за фактом перебування в громадському місці у нетверезому стані. Вони внесли до офіційного документа недостовірну інформацію про вилучення наркотичної суміші при проведенні особистого огляду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управління ДБР, розташованим у м. Краматорську.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1123