Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

На Луганщині засуджено бойовика батальйону «Призрак»

За публічного обвинувачення прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури Сєвєродонецьким міським судом громадянина засуджено за участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування РФ (ч. 2 ст. 260 КК України) та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Встановлено, що у квітні 2014 року мешканець Сєвєродонецька брав участь у діяльності так званої «охорони громадського порядку» в підрозділі «Призрак». Виконуючи вказівки «керівництва», він ніс службу на одному з блокпостів, де виконував контрольно-пропускні функції: перевіряв документи та з’ясовував мету прибуття на територію формування. Крім того, до його обов’язків у складі підрозділу входило здійснення пристрілки автоматичної зброї.

Засуджений повністю визнав свою вину, сприяв слідству та надав свідчення про інших учасників незаконних збройних формувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 


кількість переглядів: 1707