Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

Заволодіння бюджетними коштами та їх легалізація – на Луганщині викрито організовану групу (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито організовану злочинну групу, що займалась розкраданням бюджетних коштів. Організатору та чотирьом учасникам повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому організованою групою, легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, організатор створив та очолив на території Кремінського району Луганщини злочинне угруповання, до складу якого входили керівники та працівники підконтрольних йому підприємств, які систематично отримували замовлення з місцевого бюджету. Відповідно до розробленого ним плану, учасники групи, зловживаючи службовим становищем, під час здійснення робіт з капітального ремонту 5 об’єктів соціальної інфраструктури заволоділи коштами місцевого бюджету. Зокрема, вони завищували в офіційних документах ціни на будівельні матеріали, чим завдали збитків місцевому бюджету на суму понад 600 тис. грн.

Правоохоронці провели 9 санкціонованих обшуків та території Луганської області та м. Києва за місцем проживання та роботи фігурантів. В автомобілі організатора злочинної групи вилучено 800 тис. грн.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним  запобіжних заходів у виді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, перевіряється причетність очільника групи до незаконної порубки лісів та його вплив на кримінальні кола в області.

Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділу  Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях із залученням Головного відділу контррозвідки та захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1977