Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

Міський голова на Луганщині підозрюється у вимаганні та одержанні «відкату» за укладення договорів підряду (ФОТО)

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру міському голові у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, мер одного з міст на Луганщині за попередньою змовою зі своїм першим заступником вимагав від товариства з обмеженою відповідальністю «відкат» у розмірі 10 % за визнання підприємства переможцем тендеру та укладення договорів на виконання робіт з благоустрою території міста.

У жовтні 2020 року першого заступника міського голови затримано під час одержання від уповноваженої особи підприємства 46 тис. грн хабара за підряди на капітальний ремонт тротуару та облаштування скейт-парку.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися прокурорами Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією й організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, Рубіжанського відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2467