Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2020

Заволодіння коштами під час ремонту тротуару в спецшколі на Луганщині – директору повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури директору обласної спеціальної школи для дітей з особливими освітніми потребами повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, керівник спеціального закладу освіти уклав договір з підрядною організацією щодо укладення тротуарної плитки у дворі та на дитячому майданчику комунальної установи. Для незаконного заволодіння грошовими коштами він вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості щодо обсягів та вартості ремонту. На підставі цих документів на користь фірми-підрядника безпідставно перераховано грошові кошти у сумі понад 700 тис. грн.

На даний час проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення інших причетних осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управління ГУ Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1524