Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Прокурори взяли участь у роботі круглого столу з проблемних питань практики досудового розслідування кримінальних проступків (ФОТО)

Сьогодні, 18 листопада 2020 року, заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж та начальник відділу нагляду за додержанням законів і територіальними органами поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового розслідування та підтримання публічного обвинувачення Валентин Бражник взяли участь у круглому столі у режимі відеоконференцзвְ’язку, який організовано обласною прокуратурою у партнерстві з Луганським державним університетом внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

Представники Луганського апеляційного суду, Головного управління Національної поліції в Луганській області, Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. М.С. Бокаріуса», прокурори місцевих прокуратур та заклади вищої освіти системи МВС розглянули актуальні проблемні питання, які виникають при розслідуванні кримінальних проступків, а також обговорили шляхи їх вирішення.

Заступник керівника обласної прокуратури зосередив увагу учасників на важливості проведення  таких заходів, що дозволить поглибити співпрацю між правоохоронцями, суддями та науковцями у пошуку шляхів вирішення важливих проблем застосування норм кримінального процесуального законодавства.

«Запровадження інституту кримінальних проступків в національне законодавство стало черговим кроком на шляху побудови європейської системи кримінальної юстиції і важливим етапом на шляху створення громадянського суспільства. Ми маємо виробити спільне бачення необхідних змін до законодавства та єдину стратегію вдосконалення  правозастосовної практики, – наголосив заступник обласної прокуратури.

Учасники наукового заходу у своїх доповідях зосередили увагу на системі складів кримінальних правопорушень проти правосуддя у сфері здійснення та забезпечення нормальної діяльності органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду; застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження у кримінальних провадженнях про кримінальні проступки; висновках спеціалістів, як нового процесуального джерела доказів; проблемних питаннях, які виникають під час розслідування кримінальних проступків тощо.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1129