Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

Прокуратура забезпечила виплату державної грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, на загальну суму майже 100 тис. гривень

Лисичанська місцева прокуратура Луганської області заявила позов до Луганського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльності відділу освіти військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ та зобов’язання виплатити одноразову грошову допомогу випускникам загальноосвітніх закладів міста з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час  вивчення стану дотримання соціальних і майнових прав дітей-сиріт, які перебувають на обліку Служби у справах дітей, встановлено, що посадові особи відділу освіти не вжили заходів щодо виплати 7 дітям вказаних категорій належної їм державної грошової допомоги у розмірі  не менше 6 прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку – близько 14 тис. гривень.

Загальна сума, яка мала бути виплачена випускникам загальноосвітніх навчальних закладів міста, складає майже 100  тис. гривень.

У вересні 2020 року, з огляду на порушення посадовцями ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», а також враховуючи неспроможність дітей самостійно відстоювати свої майнові права, на їх захист встала прокуратура.

Під час розгляду справи у суді суб’єктом владних повноважень добровільно вжито заходи до усунення порушень та виплачена дітям одноразова грошова допомога, у зв’язку з чим провадження у справі закрито.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1298