Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

На Луганщині при перетині держкордону затримано учасницю незаконного референдуму, яка перебувала у розшуку

Під час перетину державного кордону України з Російською Федерацією затримано мешканку Новоайдарського району, яка перебувала у національному розшуку за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України   (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у травні 2014 року підозрювана брала участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки так званого «Акту про державну самостійність ЛНР» на території селища Колядівка Новоайдарського району. Під час волевиявлення жінка, виконуючи функції «секретаря дільничної комісії», здійснювала видачу «бюлетенів», підраховувала голоси, складала та затверджувала протокол результатів голосування.

Результати голосування на виборчій дільниці у подальшому використані представниками так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» для проголошення державної самостійності псевдореспубліки.

У листопаді 2019  року  жінці було заочно повідомлено про підозру та оголошено її у розшук.

Вказану особу затримано працівниками Луганського прикордонного загону  на пункті пропуску «Мілове»  при перетині українсько-російського кордону та передано  органу досудового розслідування.

25 листопада 2020 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування, яке здійснюється слідчими 3 управління Головного управління  СБУ в Донецькій та Луганській областях, триває.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1696