Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Прокуратура відреагувала на порушення законодавства під час публічної закупівлі опалення для лікарні та шкіл Рубіжного на понад 2,2 млн гривень

Сєвєродонецька місцева прокуратура Луганської області виявила та відреагувала на порушення вимог законодавства при проведенні публічної закупівлі центрального опалення для Рубіжанської міської лікарні та навчальних закладів міста на загальну суму  понад 2,2 млн гривень.

З метою захисту інтересів держави прокурори звернулися до Господарського суду Луганської області  з позовом про визнання договорів про закупівлю товарів недійсними.

Встановлено, що у грудні 2018 року управління охорони здоров’я Рубіжанської міської ради Луганської області уклало з комунальним підприємством два договори на постачання пари, гарячої води та пов’язаної продукції.

Позов мотивовано тим, що придбання товарів сторони здійснили не за результатами обов’язкового проведення відкритих торгів, а шляхом переговорної процедури закупівлі з нібито єдиним можливим постачальником. Рішення обґрунтовувалося відсутністю конкуренції на ринку, хоча у місті функціонують ще два підприємства, що  надають послуги з центрального теплопостачання.

Прокуратура наполягала, що такі порушення створюють ризик протиправного витрачання бюджетних коштів, нераціонального та неефективного їх використання.

Рішенням Господарського суду Луганської області позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі.  У ході оскарження відповідачем рішення суду в апеляційному та касаційному порядку прокурори відстояли свою позицію – вищезазначені договори рішенням Східного апеляційного господарського суду визнано недійсними.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

 


кількість переглядів: 1948