Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2020

Прокуратура Луганщини поглиблює співпрацю з міжнародними організаціями з питань розслідування воєнних злочинів (ФОТО)

27 та 30 листопада 2020 року перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман та заступник начальника управління Андрій Мордвінов провели робочу зустріч у режимі відеоконференцзв’язку з представниками міжнародної організації Global Rights Compliance LLP (GRC).

Від міжнародної правозахисної групи у заході взяли участь керівник проекту надання допомоги прокуратурі у переслідуванні міжнародних злочинців Душан Йованович та менеджер проекту Анна Микитенко.

Учасники заходу обговорили питання розслідування воєнних злочинів, дотримання прав потерпілих, удосконалення роботи прокурорів та подальшого обміну інформацією.

Душан Йованович та Анна Микитенко зазначили, що основними завданнями їхньої організації є посилення рівня дотримання міжнародного гуманітарного права та прав людини. Її представники працюють над виявленням, запобіганням та пом'якшенням негативних наслідків порушень міжнародного гуманітарного права та прав людини в районах світу, що постраждали від збройного конфлікту.

У свою чергу Костянтин Караман подякував представникам міжнародної організації за діалог та сприяння органам прокуратури в організації розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на території Луганської області.

«Багаторічний досвід європейських експертів з міжнародного гуманітарного права, безперечно, стане у великій нагоді українським правоохоронцям, які займаються воєнними злочинами на Донбасі, – наголосив  перший заступник керівника обласної прокуратури.

За результатами заходу учасники обмінялись напрацюваннями для удосконалення роботи з виявлення та документування воєнних злочинів, а також визначили напрямки подальшої співпраці.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1821