Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2020

За втручання прокуратури навчальному закладу повернуто землю, на якій підприємство незаконно побудувало стаціонарну котельню

За позовом Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області розірвано договір на використання земельної ділянки площею 200 кв. м вартістю понад 50  тис. гривень, що перебуває у постійному користуванні однієї зі шкіл у місті Рубіжному.

Встановлено, що у 2018 році управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області надало товариству з обмеженою відповідальністю землю у строкове користування з метою розміщення модульної котельні для опалення навчального закладу. Однак, всупереч умовам договору земельного сервітуту та без належних на те підстав, підприємство побудувало на території школи стаціонарну котельню замість розміщення тимчасової споруди – модульної котельні.

У зв’язку з виявленими порушеннями та з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства місцева прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.

Господарський суд Луганської області підтримав позовні вимоги у повному обсязі та зобов’язав ТОВ повернути землю комунальної форми власності  балансоутримувачу.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1216