Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

Прокуратура через суд зобов’язала суб’єкт господарювання повернути комунальному підприємству незаконно передане в оренду майно, що використовується для опалення коледжів

Сєвєродонецька місцева прокуратура Луганської області звернулась до суду з позовом про повернення нерухомого майна комунальному спеціалізованому теплозабезпечуючому підприємству «Рубіжнетеплокомуненерго», яке надає послуги з централізованого опалення двом коледжам та міській лікарні.

Встановлено, що у 2018 році за результатами проведеного конкурсу відділом комунального майна Рубіжанської міської ради  надано в оренду товариству з обмеженою відповідальністю частину приміщення котельні вартістю майже 100 тис. гривень.

Позов мотивовано тим, що вказане майно повинно було надаватися в користування на підставі рішення Рубіжанської міської ради, а не відділу комунального майна міста. Крім того, передане майно не було належним чином оцінено та інвентаризовано. У зв’язку з виявленими порушеннями рішення про проведення конкурсу Господарським судом Луганської області скасовано, а договір оренди визнано недійсним.

Незважаючи на визнання договору оренди недійсним, ТОВ не повернуло оскаржуване нерухоме майно, що стало підставою для звернення прокуратури до суду з позовом про його повернення.

Рішенням Господарського суду Луганської області позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі – орендаря зобов’язано повернути приміщення котельні балансоутримувачу.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1139