Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

Засуджено голову та чотирьох членів так званих «виборчих комісій» за проведення незаконного референдуму з визнання самостійності «ЛНР»

За публічного обвинувачення прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури ухвалено вироки п’ятьом особам за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що у травні 2014 року вказані особи взяли участь в організації та проведенні на Луганщині так званого «референдуму» щодо підтримки «Акта про державну самостійність ЛНР».

Одна з засуджених– мешканка селища Талове Станично-Луганського району очолила так звану «дільничну виборчу комісію», відповідала за організацію голосування на так званій «дільниці», особисто координувала дії підлеглих «членів комісії». Інші – мешканки селищ Талове, Верхове Станично-Луганського району та села Степове Біловодського району брали участь у псевдореферендумі у складі «членів виборчої комісії». Вони формували списки виборців, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брали участь у підрахунку голосів.

Результати голосування були використані представниками так званої «Центральної виборчої комісії ЛНР» для проголошення державної самостійності «Луганської народної республіки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Біловодським районним судом Луганської області засудженим призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1551