Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

Прокуратура вимагає в судовому порядку зобов’язати підприємство сплатити 1,7 млн гривень за оренду землі під торговельним центром у Сєвєродонецьку

Луганська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва з позовною заявою в інтересах держави в особі військово-цивільної адміністрації м. Сєвєродонецьк Луганської області про стягнення з суб’єкта господарювання заборгованості з орендної плати за договором оренди землі.

Встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю у 2016 році придбало будівлю торговельного центру на території міста Сєвєродонецька.

Позов мотивовано тим, що в порушення вимог земельного законодавства суб’єктом господарювання не сплачувалась орендна плата за земельну ділянку комунальної власності площею 3,4 га, наданої для обслуговування торговельного центру. Внаслідок тривалого безоплатного використання землі бюджет міста недоотримав доходів на загальну суму 1,7 млн гривень.

Вжиті прокуратурою заходи сприятимуть раціональному використанню земельних ресурсів, а також надходженню коштів від орендної плати до місцевого бюджету.

На даний час судом відкрито провадження у справі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1270