Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

Хабар за налагодження нелегального каналу переміщення товарів з РФ в Україну – організатору злочинної схеми повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний планував налагодити канал незаконного переміщення з Російської Федерації великих партій текстилю та комп’ютерного обладнання через державний кордон України. За сприяння у цьому він пропонував неправомірну вигоду начальнику відділення «Герасимівка» Луганського прикордонного загону Східного регіонального управління ДПС України. Розмір регулярних хабарів повинен був залежати від обсягів вантажу.

У листопаді 2020 року під контролем правоохоронців задокументовано факт передачі частини неправомірної вигоди у сумі 6 тиc. гривень. Після цього організатор схеми та два його спільники, порушуючи правила перетину державного кордону України, вночі перемістили з РФ через річку на надувному човні партію товарів на загальну суму майже 1 млн гривень. Зловмисників викрили та затримали. Під час огляду місця події правоохоронці виявили вантажний мікроавтобус, на якому вони планували перевезти продукцію до торговельних точок для реалізації. За незаконний перетин держкордону України на правопорушників складені адміністративні протоколи.

Заходи з викриття злочинної схеми здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Луганській області, співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по Луганському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Схід» ДПС України та за силової підтримки військовослужбовців відділу прикордонної служби «С» Луганського прикордонного загону.

На даний час до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке перебуває на розгляді.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1349