Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

За втручання прокуратури припинено незаконне користування 34 га пасовищ у Троїцькому районі

За позовом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області судом визнано недійсним договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 34 га вартістю 2,4 млн грн та зобов’язано повернути її у розпорядження держави.

Прокуратура з’ясувала, що у 2017 році рішенням Головного управління Держгеокадастру у Луганській області надано дозвіл на розроблення проєкту землеустрою та передано в оренду землю в адмінмежах Тимонівської сільської ради Троїцького району для  створення фермерського господарства.

Під час вивчення законності процедури передачі землі в оренду встановлено її належність до складу земельних угідь – пасовищ. При цьому надання таких земель для ведення фермерського господарства без зміни їх цільового призначення суперечить інтересам держави щодо раціонального використання земельних ресурсів.

Для  відновлення порушених інтересів держави та територіальної громади, а також запобігання розорюванню значної території пасовищ місцева прокуратура звернулася до суду.

Господарський суд Луганської області задовольнив позовні вимоги у повному обсязі та зобов’язав фермерське господарство повернути землю у розпорядження тергромади.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1094