Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

На Луганщині попереджено незаконне ввезення з РФ комплектуючих до парашутних систем (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 333 КК України).

За даними правоохоронців, двоє громадян України через пункт пропуску «Мілове» Луганської області намагалися незаконно ввезти з Російської Федерації в Україну товари подвійного використання – 10 напівавтоматів парашутних комбінованих уніфікованих, які призначені для розкриття ранця парашута. При проходженні митного контролю предмети, які вони спробували приховати від державного експортного контролю, виявлено та вилучено.

Протиправну діяльність виявлено співробітниками Луганського прикордонного загону та задокументовано  слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з обласною прокуратурою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні  триває.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 2000 до 5000  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  обмеження волі  або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1178