Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Колишньому поліцейському повідомлено про підозру за фактом ДТП з травмуванням пішоходу

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому поліцейському одного з територіальних відділів Головного управління Нацполіції в Луганській області у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, наприкінці літа 2020 року правоохоронець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля «ВАЗ 21061», порушив правила дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода, який у цей час рухався по узбіччю проїжджої частини.

Внаслідок аварії потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, численних забоїв, саден м’яких тканин тулуба, крововиливів та був госпіталізований до медичного закладу.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 
кількість переглядів: 1149