Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Лікар Луганського обласного онкодиспансеру постане перед судом за вимагання від онкохворого хабара за операцію (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно лікаря обласного клінічного онкологічного диспансеру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди  (ч. 4 ст. 354 КК України).

За даними слідства, лікар хірургічного відділення онкодиспансеру вимагав та одержав від онкохворого неправомірну вигоду у сумі 15 тис. грн за успішно проведену операцію, виписку з медичного закладу та подальше лікування.

Під час обшуку у  приміщенні  лікарні в листопаді 2020 року правоохоронці вилучили отримані медиком грошові кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області. Оперативний супровід забезпечувався Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1423