Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Луганська обласна прокуратура відстояла свою позицію щодо застосування до учасника НЗФ РФ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура оскаржила рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області, яким застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до підозрюваного в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України  (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

За апеляційною скаргою прокурора управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, обласної прокуратури Луганський апеляційний суд скасував вказане рішення суду першої інстанції та застосував до колишнього учасника НЗФ РФ більш суворий запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 181600 гривень.

У залі суду підозрюваного взято під варту.

За даними слідства, на початку 2015 року мешканець міста Харків прибув на тимчасово окуповану територію Луганської області та добровільно вступив до так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова». Чоловік входив до розвідувальної роти незаконного збройного формування Російської Федерації. Він регулярно проводив розвідку з метою збору оперативної інформації щодо  переміщення та дислокацію військової техніки та особового  складу Збройних Сил України. У подальшому розвіддані передавалися керівництву «козачого полку»  для координації та ведення бойових дій у районі проведення АТО поблизу м. Кадіївка (раніше м. Стаханов), де дислокувався підрозділ.

У липні 2016 року учасник НЗФ РФ транзитним маршрутом через Російську Федерацію повернувся із тимчасово окупованої території та залишився проживати у місті Харків.

Місцезнаходження чоловіка встановила контррозвідка Служби безпеки України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1228