Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

На Луганщині судитимуть голову фермерського господарства за відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голови фермерського господарства за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом ( ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, голова одного з фермерських господарств Кремінського району при розпаюванні земель державної власності вніс недостовірні відомості до офіційних документів та  незаконно включив до складу господарства двох громадян. Таким чином, зловживаючи службовим становищем, за недійсними правочинами він отримав у користування 23,5 га землі сільськогосподарського призначення загальною вартістю понад 400 тис. грн, спричинивши державі збитки на вказану суму.

У подальшому, маючи умисел на легалізацію доходів, одержаних злочинних шляхом, аграрій упродовж 2004-2011 років незаконно використовував землю для вирощування сільськогосподарських культур та отримання прибутку, приховуючи походження майна та права на нього.

У рамках кримінального провадження завдані державі матеріальні збитки обвинувачений відшкодував у повному обсязі.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області.

Зазначимо, що у 2010 році голову фермерського господарства притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, які інкримінувалися йому раніше за вказаним фактом злочинної діяльності.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1456