Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

Інспектора податкової служби Луганської області засуджено за одержання неправомірної вигоди

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Луганської обласної прокуратури засуджено інспектора Головного управління Державної податкової служби в Луганській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368  КК України).

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченим, та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн  з 2-річним строком позбавлення права обіймати посади.

У ході судового розгляду встановлено, що у червні 2020 року податківець одного з відділів управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС  в Луганській області отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 5  тис. грн за невтручання у підприємницьку діяльність з реалізації тютюнових виробів. Правоохоронці затримали службовця безпосередньо під час одержання хабара.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську. Оперативний супровід забезпечувався Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Наразі вирок набрав законної сили.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1133