Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2021

Правоохоронці затримали наркоторговця при збуті майже кілограма канабісу (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито та припинено злочинну діяльність мешканця міста Сєвєродонецьк, який займався збутом на території області наркотичного засобу.

Слідством встановлено, що 50-річний громадянин незаконно придбав, зберігав з метою збуту та систематично збував особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено,  – канабіс.

Правоохоронці задокументували факти збуту наркоторговцем канабісу загальною масою 800 грамів, за що він одержав грошові кошти у сумі 40 тис. гривень.

У ході оперативної закупки, 19 січня 2020 року, чоловіка затримано у порядку  ст. 208  КПК України. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання виявлено та вилучено наркотичний засіб та грошові кошти, отримані від реалізації.

На даний час вказаній особі повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст.307 КК України). Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося  спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Луганській області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

У разі доведення вини, особі загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1145