Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Інженеру технагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості зі збитками у 700 тис. грн під час ремонту об’єктів в обласній спецшколі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За матеріалами слідства, у 2017  році підрядною організацією проведено капітальний ремонт двору господарського блока та дитячого майданчика однієї з обласних спеціальних шкіл на Луганщині.Затверджуючи акт виконаних робіт, інженер технічного нагляду не перевірив достовірність внесених відомостей та підписав офіційний документ попри те, що фактично роботи проведені не в повному обсязі та їх вартість завищена.

Внаслідок службової недбалості  відповідальної особи на користь фірми-підрядника безпідставно перераховано бюджетні кошти у сумі понад  700 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, раніше у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру директору обласної спеціальної школи, який вніс до офіційних документів неправдиві відомості та незаконно заволодів грошовими коштами. Його дії кваліфіковано як заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 967