Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2021

Керівника комунального закладу Сєвєродонецька притягнуто до відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

За принципової позиції Луганської обласної прокуратури під час апеляційного перегляду постанови Сєвєродонецького міського суду Луганської області директора одного з комунальних закладів міста визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за пов’язані з корупцією правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Прокурори довели, що посадовець у порушення п. п. 2, 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив Сєвєродонецьку міську раду про наявність реального конфлікту інтересів, а також вчинив дії в його умовах –  призначив на посаду очолюваного закладу близьку особу та в  подальшому неодноразово  її преміював.

Луганським апеляційним судом постанову суду першої інстанції залишено без змін  та зобов’язано вказану особу сплатити штраф у розмірі 5950 гривень.

Судове рішення набрало законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 972