Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

За 2020 рік до органів прокуратури Луганської області надійшло близько чотирьох тисяч звернень громадян

Органами прокуратури Луганської області  постійно приділяється  увага  розгляду звернень громадян як одному з важливих напрямів діяльності.

Упродовж 2020 року до обласної та місцевих прокуратур надійшло близько 4 тисяч звернень, з яких понад 1,5 тисячі  вирішено прокурорами. За результатами розгляду 19 звернень вжито заходів реагування.

У задоволених зверненнях порушувались питання вступу прокурора у розгляд справи про банкрутство, усунення порушень в місцях несвободи, неналежного здійснення уповноваженими  органами досудового розслідування тощо.

Для прикладу, за результатами перевірки доводів звернень двох заявників встановлено порушення вимог чинного законодавства в діяльності конвойної служби, які допущено під час етапування осіб, взятих під варту.

Зокрема, в умовах карантину ув’язнених належним чином не було забезпечено засобами індивідуального захисту, внаслідок чого не дотримано санітарних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню  COVID-19. З огляду на виявлені порушення керівником місцевої прокуратури внесено відповідну вказівку з вимогою  про їх усунення.

Робота на вказаному напрямі триває.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 936