Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

Передача секретних даних про військові розробки – затримано завербованого ФСБ РФ громадянина України (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури попереджено передачу ФСБ Російської Федерації матеріалів, що становлять державну таємницю в сфері оборони, громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Миколаєва отримав від представників спецслужби РФ приватне завдання зі збору інформації закритого характеру щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів. Завербований громадянин упродовж січня-лютого 2021 року домовився про передачу таємних матеріалів з одним із керівників наукових інститутів м. Харкова, що займається розробками з обмеженим доступом у сфері безпеки та оборони України. За грошову винагороду у розмірі 10 тис. доларів США він запропонував керівнику інституту надати таємну програму розробки приладів для ураження безпілотних літальних апаратів.

Під час отримання авансу – 500 доларів США та передачі імітованих секретних матеріалів, яка відбулася 7 лютого 2021 року на залізничному вокзалі м. Харкова, слідчими Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Департаментом контррозвідки СБУ затримано підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1464