Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

Незаконне переміщення через лінію розмежування великої партії фехтувального спорядження – на наданні хабара викрито організатора поставок (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури задокументовано факт надання неправомірної вигоди службовій особі Луганського прикордонного загону за безперешкодне переміщення через лінію розмежування забороненого до ввезення товару (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, громадяни України намагалися перемістити з тимчасово окупованої території Луганщини велику партію фехтувального спорядження. Організатор поставки товару запропонував та надав прикордоннику неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. грн за сприяння у незаконному перевезенні через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

15 лютого 2021 року за результатом огляду місця події виявлено та вилучено понад 820 клинків фехтувальних рапір вагою понад 130 кілограмів. Відповідно до цін в інтернет-магазинах вартість товару складає близько 300  тис. гривень.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції  в Луганській області за матеріалами  відділу внутрішньої та власної безпеки  по Луганському прикордонного загону.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1232