Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

У Луганській обласній прокуратурі відбулася міжвідомча нарада щодо протидії контрабанді (ФОТО)

У вівторок, 16 лютого 2021 року, заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж провів міжвідомчу нараду з питань ефективності роботи правоохоронних органів у протидії контрабанді.

У координаційному заході взяли участь представники слідчого відділу 3 управління та Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, слідчого управління  ГУ Нацполіції в Луганській області та Управління боротьби з наркозлочинністю в Луганській області ДБН Нацполіції України.

Під час наради заступник керівника обласної прокуратури надав оцінку роботі правоохоронних органів та констатував, що стан попередження, виявлення та документування фактів контрабанди не повною мірою відповідає криміногенній ситуації в регіоні.

«З метою виконання завдань кримінального законодавства щодо правового забезпечення охорони прав та свобод громадян, громадського порядку та громадської безпеки необхідно розробити дієвий механізм виявлення та припинення злочинів, пов’язаних з незаконним переміщенням через митний кордон поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю предметів, які є об’єктами контрабанди», – наголосив Олег Чиж.

Як було зазначено, на даний час слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях розслідується 7 кримінальних проваджень за фактами вчинення контрабанди, у 5 з них особи займалися незаконним переміщенням через митний кордон України наркотичних засобів.

Крім того, присутні обговорили інші пріоритетні напрями роботи – корупційні правопорушення, злочини у бюджетній системі та сфері земельних правовідносин.

За підсумками наради розроблено комплекс спільних дій, спрямованих на виявлення та розкриття кримінальних правопорушень цієї категорії.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1191