Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

За позовом прокуратури стягнуто з приватного підприємця понад 400 тис. грн на користь Сєвєродонецької ВЦА за користування землею під автостоянкою

Східним апеляційним господарським судом підтримано позицію  Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області та залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким у повному обсязі задоволено позов про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування землею.

Встановлено, що фізична особа-підприємець з 2017 року користується земельною ділянкою площею 0,2 га під автостоянкою в межах міста Сєвєродонецьк. На вказаній ділянці розташовані будівлі, які належать йому на праві приватної власності та використовуються в господарській діяльності.

Підставою для звернення місцевої прокуратури до суду стало невиконання землекористувачем вимог законодавства. Приватний підприємець не оформив правовстановлюючі документи на землю та ухилявся від укладення договору оренди, внаслідок чого місцевий бюджет недоотримав понад 400 тис. грн орендної плати.

Судом апеляційної інстанції враховано позицію прокуратури та підтверджено правомірність стягнення з суб’єкта господарювання вказаної суми на користь територіальної громади міста Сєвєродонецьк.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 903