Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2021

На Луганщині викрито злочинну групу, яка облаштувала лабораторію з вирощування конопель (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури  правоохоронцями викрито злочинну групу, яка займалася незаконним посівом та вирощуванням рослин конопель (ч. 2 ст. 310 КК України).

Слідством встановлено, що у жовтні 2020 року четверо мешканців Луганщини облаштували в житловому будинку на території міста Кремінна лабораторію з вирощування конопель.

Учасники злочинної групи орендували приміщення та створили усі необхідні умови для ефективного вирощування нарковмісних рослин: підключили до електропостачання, утеплили стіни та вікна, встановили спеціальні натрієві лампи високого тиску, вентилятори, термометри. Також закупили насіння елітних сортів конопель, ґрунт, добрива та горщики.

У подальшому наркоділки висадили насіння конопель в ґрунт та стали цілодобово доглядати за посівами і сходами з метою доведення рослин до стадії дозрівання.

Під час санкціонованого обшуку у вказаному приміщенні виявлено та вилучено 136 рослин конопель та обладнання для їх вирощування.

Крім того, обшуки провели за місцем проживання усіх фігурантів. В одного з них вилучено 66 г психотропної речовини – амфетаміну, що є особливо великим розміром. Дії вказаної особи додатково кваліфіковано як незаконне придбання та зберігання  психотропних речовин з метою збуту в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

На даний час усім чотирьом особам повідомлено про підозру. Двох учасників угруповання, яких правоохоронці застали в нарколабораторії та затримали в порядку ст. 208 КПК України, взято під варту, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу ще двом підозрюваним.

Злочинну групу викрито за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Трьом підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі, ще одному (з урахуванням додаткової кваліфікації) – до 12 років позбавлення волі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1079