Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Микола Прибіга провів особистий прийом ув’язнених та перевірив умови тримання неповнолітніх в Старобільському СІЗО (ФОТО)

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга відвідав державну установу «Старобільський слідчий ізолятор» та провів особистий прийом взятих під варту осіб, які там утримуються.

Ув’язнені переважно зверталися з питаннями можливості укладення угоди про примирення та визнання винуватості. Також були випадки звернень до керівника обласної прокуратури щодо необґрунтованого притягнення до кримінальної відповідальності.

На всі поставлені питання заявникам надано ґрунтовні та змістовні відповіді з роз’ясненням вимог законодавства. У необхідних випадках структурним підрозділам обласної прокуратури доручено проведення перевірок, про результати яких вони будуть поінформовані у визначеному законодавством порядку.

Також Микола Прибіга відвідав камери для неповнолітніх. Під час спілкування він поцікавився,  за які злочини підлітки утримуються у слідчому ізоляторі, чи не мають нарікань на умови тримання та чи належно з ними поводиться адміністрація установи попереднього ув’язнення. Скарг на умови утримання від неповнолітніх не надійшло.

Крім того, керівник обласної прокуратури перевірив умови тримання в’язнів, які скористалися послугою платної камери. У Старобільському СІЗО така одна, наразі у ній перебувають дві особи.

За результатами візиту приділено увагу питанням охорони здоров’я в умовах карантину, належного матеріально-побутового забезпечення відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних стандартів.

Також очільник прокуратури Луганщини звернув увагу начальника  установи Михайла Череватого на необхідності вжиття вичерпних заходів, спрямованих на унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед в’язнів та особового складу установи попереднього ув’язнення.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1120