Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2021

Микола Прибіга провів спільну нараду керівників правоохоронних органів щодо виявлення та підвищення ефективності розслідування незаконних порубок лісу (ФОТО)

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга на підставі статті 25 Закону України «Про прокуратуру» та відповідно до наказу Генерального прокурора щодо порядку координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності провів спільну нараду з питань виявлення фактів незаконних порубок, перевезення, зберігання чи збуту лісу, переміщення лісоматеріалів через митний кордон та їх ефективного розслідування.

У заході взяли участь керівники 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, Головного управління Національної поліції в Луганській області, Управління стратегічних розслідувань у Луганській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Під час наради Микола Прибіга зазначив, що завдяки спільним зусиллям правоохоронців минулого року до суду направлено майже вдвічі більше обвинувальних актів у лісовій сфері. Водночас не виявлялись стійкі угруповання та їх організатори.

«Перед правоохоронними органами ставиться конкретне завдання – вчасно виявляти та ефективно розслідувати нелегальну вирубку та продаж лісу. Необхідно підвищити рівень взаємодії з громадськістю, органами місцевого самоврядування та журналістами для викриття таких фактів та притягнення до відповідальності не тільки виконавців, а й організаторів.

Ми маємо забезпечити оперативне реагування на всі без виключення заяви та повідомлення про злочини цієї категорії, а також відшкодування завданих збитків», – наголосив керівник обласної прокуратури.

За підсумками спільної наради розроблено комплекс узгоджених заходів правоохоронних органів та оновлено склад міжвідомчої робочої групи з метою запобігання, виявлення, припинення кримінальних правопорушень у лісовій сфері. Аналогічні міжвідомчі робочі групи будуть створені в усіх містах та районах області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1090