Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

Луганська обласна прокуратура та правозахисний центр «Альтернатива» підписали Меморандум про співпрацю (ФОТО)

У середу, 3 березня 2021 року, перший заступник керівника Луганської областної прокуратури Костянтин Караман провів робочу зустріч у режимі відеоконференцзв’язку з головою правління Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» Валерієм Новиковим.

Учасники зустрічі обговорили шляхи налагодження співпраці у виявленні та документуванні фактів порушень прав людини в умовах збройного конфлікту на території Луганщини.

«В умовах сьогодення захист прав постраждалих внаслідок збройного конфлікту та інтересів держави в умовах військової агресії Російської Федерації проти України – надзвичайно важливий напрям роботи для профільного управління обласної прокуратури. Завдяки співпраці з правозахисними організаціями ми маємо змогу документувати серйозні порушення норм міжнародного гуманітарного права, які вчиняються представниками окупаційної адміністрації Російської Федерації. Результатом спільної роботи є направлення зібраних матеріалів та доказової бази до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду для дослідження у міжнародній площині», – наголосив Костянтин Караман.

Валерій Новиков, у свою чергу, зазначив, що вони готові надавати усю інформацію, яка збирається та опрацьовується правозахисниками центру.

«Ми документуємо факти грубих порушень, що відбувались та, на жаль, тривають на окупованих територіях Донбасу. За злочини, які вчиняються під час російської агресії, винні мають бути покарані. Тому ми готові сприяти у зборі та передачі інформації до Офісу Прокурора МКС.

За результатами робочої зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю та визначили напрями подальшої роботи.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1084