Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

Прокурори Луганщини домоглися реального повернення державі водного об’єкта загальнодержавного значення вартістю понад 95 млн гривень

За позовом Луганської обласної прокуратури та на виконання рішення Господарського суду Луганської області у розпорядження держави повернуто Райгородське водосховище – водний об’єкт загальнодержавного значення, розташований у Сватівському районі на Луганщині.

Прокуратура встановила, що під час користування водоймищем та прилеглими земельними ділянками загальною площею майже 200 га вартістю понад 95 млн грн суб’єкт господарювання не виконував умови договорів оренди та вимоги законодавства.

Орендар порушував договірні зобов’язання щодо утримання водосховища в належному стані, що призвело до його зневоднення – загальна площа водного дзеркала зменшилася з 160 до 50 гектарів. Значне падіння рівня води спричинило зменшення рибних запасів та суттєву втрату природних якостей водосховища.

За ініціативою Луганської обласної прокуратури договори оренди розірвано у судовому порядку. Орендаря зобов’язано повернути у розпорядження держави зазначений водний об’єкт у стані не гіршому, у порівняні з тим, в якому він його отримав, разом з відповідними земельними ділянками.

На теперішній час судове рішення реально виконано.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1172