Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2021

На Луганщині затримано громадянина, який займався нелегальним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 22-річному мешканцю м. Рубіжне за фактом незаконного придбання, зберігання, збуту вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний займався систематичним придбанням та нелегальним продажем мешканцям регіону зброї та боєприпасів.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронцями було задокументовано факт збуту пістолета «RETAY G 17» (із заміненим стволом), автомата Калашникова «АКС-74У», 45 набоїв калібру 5,45 мм та гранати Ф-1. За висновком судової експертизи, зброя та бойові припаси є придатними для стрільби.

При реалізації кількох одиниць вказаного «товару» чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Крім того, у ході обшуку за місцем мешкання фігуранта вилучено понад 200 набоїв калібру 5,45 мм,  пістолет, а також отримані від незаконного збуту вогнепальної зброї та боєприпасів грошові кошти. Вилучене направлено для проведення експертизи.

Наразі прокуратурою до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою.

Заходи з викриття протиправних дій здійснювалися спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області та Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Проводяться слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1261