Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Виготовлення та збут ацетильованого опію на Луганщині – двох осіб засуджено до значних строків позбавлення волі з конфіскацією майна

За принципової позиції прокурорів Луганської обласної прокуратури Рубіжанським міським судом області засуджено двох осіб, які систематично займалися розповсюдженням на території Луганщини особливо небезпечного наркотичного засобу – ацетильованого опію (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

Під час судового розгляду стороною обвинувачення доведено, що мешканці м. Рубіжне, раніше неодноразово судимі за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, організували за місцем проживання виготовлення ацетильованого опію з метою подальшого збуту. У кримінальному провадженні правоохоронці задокументували низку епізодів протиправної діяльності з квітня по червень 2018 року.

За результатами обшуків за місцем проживання засуджених виявлено та вилучено наркотичний засіб, речовину для його виготовлення – прекурсор ангідриду оцтової кислоти, електронні ваги, грошові кошти.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження та врахувавши надані прокурором докази, призначив організатору покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі, його спільнику – 7 років позбавлення волі, з конфіскацією всього належного їм майна. Водночас засуджені своєї вини у вчиненні злочинів не визнали.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1150