Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

Заступнику начальника штабу одного з підрозділів НЗФ РФ у Луганській області повідомлено про підозру

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань  (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, на початку 2015 року мешканець міста Алчевська обійняв посаду заступника начальника штабу так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова».

Підозрюваний координував та контролював діяльність усіх підрозділів вказаного незаконного збройного формування Російської Федерації. Він проводив збір оперативної інформації щодо переміщення та дислокації військової техніки та особового  складу Збройних Сил України. У подальшому дані передавалися керівництву «козачого полку»  для координації та ведення бойових дій у районі проведення АТО поблизу м. Кадіївка (раніше м. Стаханов), за місцем розташування НЗФ.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук. Судом винесено ухвалу про його затримання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1117