Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

На Луганщині припинено діяльність наркозлочинної групи, яка збувала психотропи (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, які за попередньою змовою збували особливо небезпечну психотропну речовину (ч. 2 ст. 307  КК України).

За даними слідства, мешканка м. Лисичанська організувала злочинну групу, до складу якої залучила ще трьох містян. Наркоділки займалися незаконним обігом особливо небезпечної психотропної речовини – PVP. Учасники групи збували психотропи як шляхом  так «закладок», так і безпосередньо передавали покупцям «із рук в руки».

В організаторки наркозлочинної групи раніше неодноразово вилучалися психотропні речовини. За цими фактами проводиться досудове розслідування. Крім того, за попередньою інформацією, до розміщення «закладок» з наркотиками жінка залучала свого малолітнього сина.

Правоохоронці задокументували систематичні факти збуту особливо небезпечної психотропної речовини вказаною групою наркоторговців.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження вилучено розфасовану для збуту психотропну речовину, матеріали для пакування, мобільні телефони, грошові кошти.

Наразі усім чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Прокуратура наполягатиме на застосуванні до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Протиправну діяльність групи викрито спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Луганській області та співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За вчинене вказаним особам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1112