Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Під головуванням заступника керівника обласної прокуратури проведено засідання міжвідомчої робочої групи з питань додержання вимог законодавства у земельній сфері (ФОТО)

У вівторок, 23 березня 2021 року, заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань виявлення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у земельній сфері.

У заході взяли участь представники Головного управління Національної поліції в Луганській області, 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, Управління стратегічних розслідувань у Луганській області, Головного управління ДФС у Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області та Головного управління Держгеокадастру в Луганській області, керівництво підрозділів апарату обласної прокуратури.

Під час засідання робочої групи обговорено заходи, направлені на попередження та протидію фактам самовільного зайняття земельних ділянок, незаконної передачі землі у власність, заволодіння землею з метою її нецільового використання,  корупції у земельній сфері тощо.

Заступник керівника обласної прокуратури звернув увагу на необхідність активізації досудового розслідування у кримінальних провадженнях у земельній сфері та притягнення винних осіб до відповідальності.

«На сьогодні ще більшої актуальної набирає питання боротьби з правопорушеннями у земельній сфері.  Серед нагальних проблем – відсутність налагодженої співпраці між органами прокуратури, правоохоронними та органами державного контролю. У прокуратури  немає функції нагляду, а тому джерелом інформації мають бути якісні матеріали перевірок контролерів. Вони мають своєчасно реагувати та оперативно інформувати правоохоронні органи про виявлені порушення. Правова охорона земель має бути забезпечена на найвищому рівні», –  наголосив Олег Чиж.

Також було обговорено питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності у комунальну власність новостворених об’єднаних територіальних громад у рамках адміністративно-територіальної реформи в України. У зв’язку з цим, як зазначив заступник керівника обласної прокуратури, контролюючі органи мають забезпечити контроль за правомірністю використання зазначених земель.

Учасники міжвідомчої робочої групи надали свої пропозиції, на підставі яких розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на боротьбу з вказаними правопорушеннями на території регіону.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1193