Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

У Луганській обласній прокуратурі відбулася міжвідомча нарада щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони довкілля (ФОТО)

У Луганській обласній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з координації заходів щодо протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля.

До складу групи, яку очолює заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж, входять представники правоохоронних органів та державних контролюючих органів, на які покладено завдання щодо додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природнього середовища.

У ході засідання обговорено нагальні проблемні питання у сфері охорони довкілля, притягнення до відповідальності винних осіб за вчинення екологічних правопорушень та забезпечення дотримання екологічних прав людини.

 «Враховуючи масштабні пожежі на території Луганської області у 2020 році, ситуація вимагає  посилення боротьби зі злочинністю у першу чергу у сфері лісокористування, а саме протидії незаконної порубки лісів та подальшої його реалізації», –  зазначив  Олег Чиж.

Також актуальною залишається проблема порушення правил охорони або використання надр, незаконного видобутку копалин.

Головну увагу учасники заходу зосередили на організації дієвої  взаємодії між слідчими, прокурорами, оперативними службами та контролюючими органами під час виявлення та досудового розслідування злочинів вказаної категорії.

За результатами засідання прийняті відповідні рішення та розроблено комплекс спільних заходів спрямованих на підвищення ефективності роботи на вказаних напрямах.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 980