Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

Правоохоронні та контролюючі органи Луганщини обговорили нагальні питання з протидії корупційним злочинам та вчиненим бюджетній сфері(ФОТО)

Під головуванням заступника керівника Луганської обласної прокуратури Олега Чижа проведено засідання міжвідомчої робочої групи правоохоронних та контролюючих органів з питань протидії корупційним злочинам та вчиненим бюджетній сфері.

Розпочинаючи засідання, заступник керівника обласної прокуратури звернув увагу на позивних напрацюваннях, а також виокремив проблемні  питання з метою розроблення дієвих заходів для їх вирішення.

«Одне з першочергових завдань робочої групи – недопущення вчинення корупційних злочинів посадовими та службовими особами, фактів розкрадання  бюджетних коштів та зловживання службовим становищем. Вимушений констатувати,  що залишаються певні сфері, де корупційні ризики є дуже високими і які потребують особливої уваги правоохоронців. Серед них –  дозвільна система та адміністративні послуги,  сфера містобудування, охорона довкілля, сфера земельних відносин», – наголосив  Олег Чиж.

На нараді зауважено, що пріоритетним напрямом представницької діяльності органів прокуратури залишається реагування на факти порушень під час публічних закупівель, що у свою чергу потребує більш тісної співпраці з контролюючими органами.

Також учасниками наголошено, що в умовах особливого періоду в країні не забезпечено реальної, узгодженої та системної роботи правоохоронних органів у боротьбі із корупційними правопорушеннями та вчиненими у бюджетній сфері.

Учасники міжвідомчої робочої групи надали свої пропозиції, на підставі яких розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на активізацію боротьби зі злочинністю на вказаному напрямі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 951