Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

За клопотанням обласної прокуратури в дохід держави звернуто понад 300 тис. грн застави за переховування обвинуваченого від суду

За результатами розгляду клопотання Луганської обласної прокуратури  судом прийнято рішення про звернення в дохід держави застави у сумі 307 360 тис. грн, обраної як запобіжний захід  одному з учасників злочинного угруповання, який обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом обману та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України).

Лисичанський міський суд Луганської області погодився з позицією прокурора, оскільки після внесення застави та звільнення підозрюваного з-під варти на судові засідання він не з’явився та, за інформацією Державної прикордонної служби України, у грудні 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку Російської Федерації.

На даний час фігурант перебуває у розшуку. У разі встановлення місцезнаходження останнього правоохоронні органи його затримають та вирішуватиметься питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, обвинувачений входив до організованої злочинної групи, яка заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 1,3 млн грн під час капітального ремонту покрівель 22 об’єктів на території міста Сєвєродонецьк – трьох загальноосвітніх шкіл, дитячо-юнацької спортивної школи, адміністративного приміщення Льодового палацу спорту та 17 житлових багатоквартирних будинків. Злочинне угруповання очолив  колишній депутат Сєвєродонецької міської ради. Під час виконання підрядних робіт упродовж 2016 року вказані особи, використовуючи фіктивне підприємство, завищили вартість використаних матеріалів у середньому на 50% у порівнянні з ринковою ціною.

У ході слідства до усіх чотирьох учасників злочинного угруповання застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави по 307 360 грн кожному.

У зв’язку з внесенням застави, на виконання положень КПК України та рішення суду, фігурантів звільнили з-під варти.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні перебуває на судовому розгляді.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – 3 управлінням Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1095