Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом умисного вбивства на тимчасово окупованій території Луганщини

За процесуального керівництва Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування за фактом умисного вбивства, вчиненого в окупованому місті Луганську.

Досудовим розслідування встановлено, що у вересні 2020 року  55-річний чоловік на ґрунті ревнощів задушив свою дружину.  З метою приховання злочину та уникнення кримінальної відповідальності він закопав тіло у лісосмузі та перетнув міжнародний пункт пропуску «Мілове».

Про вказаний факт правоохоронним органам стало відомо від доньки потерпілої. Завдяки оперативним скоординованим заходам працівників органів прокуратури та слідчих місцевого відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області місцезнаходження зловмисника, який переховувався на території Станично-Луганського району, було  встановлено.

Після затримання особи правоохоронці встановили місце поховання потерпілої та вжили заходів щодо переправлення тіла для проведення судово-медичної експертизи.

За результатами експертизи встановлено, що жінка померла від механічної асфіксії. На її тілі було виявлено численні  тілесні ушкодження, що свідчить про жорстоке побиття перед удушенням. Таким чином, слідство отримало неспростовні докази вчинення затриманим умисного вбивства.

Чоловіку було повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ході досудового розслідування проведено комплексну судово-психіатричну експертизу, за результатом якої  встановлено, що особа вчинила  злочин  у стані розладу психіки та поведінки, що позбавляли його здатності усвідомлювати  свої дії та керувати ними.

Наразі до Новоайдарського районного суду Луганської області направлено клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

Зазначимо, що це перший випадок за роки збройного конфлікту розкриття правоохоронними органами умисного вбивства, вчиненого на тимчасово окупованій території Луганської області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1105